sunnuntai 13. elokuuta 2017

38. Kaikkein tehokkain evoluutiotodiste - Mars of progress

Kaikkien aikojen tehokkain 'todiste' ihmisen evoluutiosta ei ole fossiililöytö tai jokin tieteellinen tutkimus. Sen sijaan se on tarina, joka on lähes yhtä tunnettu kuin Coca-Cola. Kaikkialla se toistaa itseään, yhä nykypäivänä, kymmeninä eri versioina.

Tämän todistetarinan kehitti Clark Howell (University of California, Berkeley) ja se julkaistiin vuonna 1965 Time-Life kirjasarjassa nimellä  "Early Man" (Varhainen ihminen).
Se on yksi kuva, jossa ihmisen kehityskulku apinasta esitetään 15 kädellisen kautta.


Myöhemmin tämä samainen kuvasarja julkaistiin 5-sivuisena julisteena lehden välissä. Sitä kautta se levisi kaikkialle maailmaan kulovalkean tavoin. Se oli esillä kouluissa, kirjastoissa, yliopistoissa kaikkialla maailmassa. Ihmiset halusivat uskoa siihen lujasti kyseenalaistamatta sitä tai tutkimatta taustoja. Silti tieteellisesti sillä ei ole mitään perusteita. Se on yhtä keksitty kuin Haeckelin sikiökuvat. Se on perusteellinen valhe pohjamutia myöten.

Kaikki tietävät, että apinat eivät kävele kahdella jalalla, silti ne esitettiin tässä kahdella jalalla kävelevinä. Vieläpä siinä asennossa, että toinen jalka on toisen edellä. Siitäpä nimi Kehityksen paraati.

Tämä on puhdasta propagandaa ja erinomaisen onnistunutta. Tämän johdosta ihmisen evoluutiota pidetään yleisesti faktana. Kuitenkin se perustuu täydelliseen valheeseen. Mikään kuvassa ei ole totta, vaan se on mielikuvituksen tuotetta. Ehkä siksi sitä onkin kovin helppo tehdä parodioita ja näitä onkin tehty monia erilaisia. 


Kuvassa esiintyvät kädelliset eivät ole mitään muuta kuin apinoita tai ihmisiä. Siinä ei ole välimuotoja. Jatkuvaksi sarjaksi se on saatu puhtaasti taiteellisena työnä. Se on siis mielikuvituksen tuotetta ja propaganda-ase.

Evolutionistit ovat alusta asti tienneet, että tämä on virheellinen kuva. Se jopa lukee alkuperäisessä kirjassa. Siellä sanotaan, että apinat on laitettu seisomaan pystyyn vertailun helpottamiseksi. Mutta kun katsot kuvaa, huomaat, että ne eivät edes seiso vaan kävelevät, tehden niistä yhä ihmismäisempiä, joten se huomautuskin on virheellinen. 

Vasta vuonna 2000 tämä virallisesti myönnettiin kokonaan väärennökseksi. Max Planck-instituutin evoluutioantropologian laitokselta J.J. Hublin kirjoitti: "Kerran niin suosittu fresko, joka esittää yhä suoremmaksi, pidemmäksi ja karvattomammaksi muuttuvat hominidit yhdessä jonossa, näyttää nyt olevan fiktiota." (Nature (403) [27.tammikuuta 2000]:363)

Nykyisin myös tiedetään, että monet viimeisistä Homo-suvun jäsenistä elivät samanaikaisesti, joten ne eivät voineet olla toistensa esi-isiä. Eli paraatin on muodostunut pitkä aukko, jonka alussa on apina ja lopussa ihminen.

Vanha natsi-Saksan totuus toimi jälleen: kun valhetta toistetaan riittävästi, siitä tulee totuus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti