keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Dinosaurusten pehmytkudostutkija erotettu laittomasti - oikeus voitti

Tutkija Mark Armitage erotettiin virastaan Californian osavaltion yliopistosta (Northridge) vain vähän aikaa sen jälkeen, kun hän oli julkaisut artikkelin dinosarusten pehmytkudoslöydöistä vertaisarvioidussa tiedelehdessä vuonna 2013 (Acta Histochemica:  http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0065128113000020 ). 




Hänen sanojensa mukaan esimies tuli hänen huoneeseensa huutaen, että tämä yliopisto ei tule sietämään hänen uskontoaan ja tutkimuksiaan. Pari viikkoa tämän jälkeen hänet erotettiin yliopistosta 'budjetäärisistä syistä'. 

Mark nosti oikeusjutun Californian osavaltiota vastaan väärin perustein suoritetusta irtisanomisesta. Vuosien neuvotteluiden jälkeen asia oli menossa Los Angelesin korkeimpaan oikeuteen elokuussa 2016. Vain viikkoa ennen tätä Californian osavaltio suostui Mark Armitagen itsensä asettamiin ehtoihin sovitella asia. Mark sai korvauksen 'ison shekin', joka vastasi 15 kertaisesti Markin vuosipalkkaa (hän oli osa-aikainen tutkija) ollen lopulta kuusinumeroinen luku. Tämä oli historiallinen voitto Markin tutkimustyön puolesta. 

Tässä merkittävää on, että yliopisto halusi sopia asian, ettei se mene korkeimman oikeuden käsittelyyn. Selvästi heidän oma arvionsa oli, että he häviäisivät jutun ja Markin löydökset saisivat merkittävää huomiota. Nyt he selvisivät rahalla, eikä heidän tarvitse myöntää mitään.


Pehmytkudosta elektronimikroskoopilla kuvattuna.
Miksi yliopistot haluavat vaientaa tällaiset tieteellisesti yksiselitteiset havainnot? Siitä yksinkertaisesta syystä, että nämä murentavat yliopistojen ja tutkijoiden uskottavuutta siitä tarinasta, että dinosaurukset ovat eläneet 65 miljoona vuotta sitten ja kuolleet silloin sukupuuttoon. Kun menee uskottavuus, häviää maineen ja kunnian lisäksi rahoittajat. Siellä pelataan viivytystaistelua ja johtajat odottavat omaa eläkkeelle pääsyään, jotta pelastuisivat kuin koira veräjästä ja voisivat jättää sotkun muiden hoidettavaksi. 

Valheen ylläpitämiseksi pitää laskea liikkeelle kymmenen uutta valhetta. Totuus paljastuu lopulta kaikille ja se on niin ilmeinen, ettei voi edes puolustautua (http://raamattu.fi/1992/Room.1.html#20).

Aikaisempi juttuni aiheesta, jossa kerrotaan asiasta lisää: 
http://mistametulemme.blogspot.fi/2017/01/dinosaurusten-pehmytkudosloydos.html 

Mark:in Facebook sivut: 
https://www.facebook.com/mark.armitage.98 

Videoesitys Markin löydöksistä: 
https://www.youtube.com/watch?v=6OnF3IElD-A






  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti